Csillagászat 

10 termék található.

Alkategóriák

Lencsés távcső
A klasszikus lencsés távcsövek kontrasztos, éles leképezést nyújtanak, így elsősorban a Hold, bolygók és kettőscsillagok vizsgálatára ideális műszerek. Emellett kisebb nagyításokkal lebilincselő képet adnak a fényesebb mély-ég objektumokról, vagy a tejútmezőkről is. Fraunhofer rendszerű akromatikus objektívvel szereltek, mely a lencsékre jellemző színi hiba (vagy kromatikus aberráció) nagy részét kiküszöböli. Fényhasznosításuk nagyon jó, kontrasztjuk is kimagasló. Karbantartást és optikai finomállítást (jusztírozást) nem igényelnek. Csillagászati megfigyelésen kívül egy képfordító prizma közbeiktatásával földi megfigyelésre is kiválóan alkalmasak.
Naptávcső
Naptávcsövek. Speciális, a nap megfigyelésére alkalmas, fantasztikus élményt nyújtó távcsövek.
Newton
A Newton távcsövek legfontosabb előnye, hogy adott átmérőben a legolcsóbbak. Így adott összegért a legnagyobb teljesítményű műszert kapjuk. Képalkotásuk mentes a színi hibától, ám a fényutat központi kitakarás terheli (segédtükör). Utóbbi hatására a képkontraszt csak minimálisan csökken. Legtöbbször fényerős modelleket találunk, melyek ideálisak mély-ég megfigyelésre és asztrofotózásra, mindemellett nagy nagyítással bolygómegfigyelésre is kiválóak. Adott átmérőben kompaktabbak, mint a lencsés társaik, ám azoknál érzékenyebbek a mechanikai behatásokra és az optikai elemek pontos beállítására. Kialakításukból kifolyólag nappali megfi gyelésre csak korlátozottan alkalmasak. Javasoljuk kezdő megfigyelőktol a haladó amatőrökig, általános, széleskörű csillagászati felhasználásra.
Panoráma

Ezek a lencsés távcsövek átmenetet képeznek a természetmegfigyelő és a csillagászati távcsövek között. Tulajdonképpen csillagászati műszerek, melyek azonban természetmegfigyelésre vannak optimalizálva, köszönhetoen a finommozgatással ellátott azimutális mechanikának és a képfordító (Amici) prizmának, mellyel egyenes állású és oldalhelyes képet látunk. Ennek ellenére csillagászati megfigyelésre is alkalmasak, így két legyet üthetünk egy csapásra, természetesen némi kompromisszum árán. A spektívekhez képest nappali fényképezésre sokkal alkalmasabbak, bővebb skálán szerelhetők fel kiegészítőkkel. Panoráma távcsőnek és alkalmi csillagászkodásra ajánljuk őket.

70/500 (HORIZONT-70) SkyWatcher Refraktor stabil AZ3 mechanikán, Starpointerrel, 25mm (20x) és 10mm (50x) okulárokkal, Amici prizmával. DÍJMENTES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS! 5 ÉV GARANCIA!

48 500 Ft

Kompakt méretű távcső, mely nappali megfigyelésre optimalizált, de emellett csillagászati megfigyelésekre is használható. 5 ÉV GARANICA! DÍJMENTES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS!

56 000 Ft

Természetmegfigyelésre, panorámatávcsőnek ajánljuk azoknak, akik a nagy nagyítások szerelmesei, és a csillagászati megfigyelésekről sem szeretnének lemondani. DÍJMENTES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS! 5 ÉV GARANCIA!

62 900 Ft

Kompakt, könnyen hordozható kistávcső, mely automatikusan megkeresi az égbolt legfényesebb látnivalóit. Holdkráterek, Szaturnusz gyűrűje, Jupiter holdjai, Vénusz fázisai gyönyörűen látszanak már evvel a távcsővel. 5 év garancia DÍJMENTES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS!

68 000 Ft

Fényerős távcső, melyet természetmegfigyelésnél gyenge fényviszonyok mellett is használhatunk. Csillagászati megfigyelésekre is alkalmas műszer, megmutatja a Holdat, bolygókat, és ideális a nagy látómezejű csillaghalmazok, gázködök megfigyelésére. DÍJMENTES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS! 5 ÉV GARANCIA!

85 000 Ft

Nagyon fényerős távcső, melyet természetmegfigyelésnél gyenge fényviszonyok mellett is használhatunk. Csillagászati megfigyelésekre is kitűnően alkalmas műszer, megmutatja a Holdat, bolygókat, de főleg a nagy látómezejű csillaghalmazok, gázködök megfigyelésére ideális. DÍJMENTES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS! 5 ÉV GARANCIA!

119 900 Ft

Nagyon fényerős távcső, melyet természetmegfigyelésnél gyenge fényviszonyok mellett is használhatunk. Csillagászati megfigyelésekre is kitűnően alkalmas műszer, megmutatja a Holdat, bolygókat, de főleg a nagy látómezejű csillaghalmazok, gázködök megfigyelésére ideális. DÍJMENTES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS! 5 ÉV GARANCIA!

135 000 Ft

130/650 SkyWatcher Newton GOTO mechanikán: 2" kihuzattal és 1,25" adapterrel, 6x30-as keresővel, 25mm (26x) és 10mm (65x) Barium okulárokkal, T2 Barlow-lencsével, holdszűrővel Kiváló ajándékötlet érdeklődőknek - Ablak a világegyetemre! Egyszerű kezelés, vezérlés, azonnali élmény! Nagy távolságú vadmegfigyelésre is! DÍJMENTES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS!

135 000 Ft

Kompakt méret, egyszerű kezelhetőség, letisztult forma. GOTO mechanikán, 6x30 keresővel, 20mm (25x) és 10mm (50x) Barium okulárokkal 45 fokos Amici-prizmával, T2-es Barlow-lencsével, holdszűrővel 5 év garancia Díjmentes házhozszállítás

139 900 Ft

Turisztikailag frekventált helyeken érdemes elhelyezni egy pénzbedobós távcsövet, amely emeli a hely népszerűségét és az üzemeltetőnek hasznot is hozhat. Felépítése robosztus, nehéz talppal (a szél ellen), teljesen zárt fém váz (vandalizmus ellen). DÍJMENTES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS! 5 ÉV GARANCIA!

935 000 Ft
Showing 1 - 10 of 10 items

Fel