Kowa TSN-884 egyenes betekintésű spektív

KW-TSN884

Új termék

A TSN-883 / 884 típusok a Kowa jelenlegi zászlóshajói, nem mellesleg minden vitán felül állóan a világ legjobb spektívjei! Fluorit kristály és XD lencsetagokkal.

  • Kompromisszumok nélküli látvány
  • 60 évnyi optikai fejlesztésének csúcsterméke
  • Kis méretű, csekély súlyú
  • Színhibáktól és torzításoktól mentes, színhű képről
  • Az okulár nem tartozék

Választható okulárok

579 000 Ft

A teljesen fluorit kristály lencsetagokat tartalmazó spektív kiemelkedő optikai jellemzőket vonultat fel. A fluorit lencsetagok használata csökkenti a kromatikus aberrációt és segít elérni a szinte tökéletes látványt. Teljesen fluorit lencsetagokat a világon egyedülállóan csak a Kowa TSN-883/884 típusok tartalmaznak ebben a kategóriában. A kiemelkedően magas fényáteresztési képesség nagyban segíti a megfigyelőt fényszegény környezetben, hajnalban, szürkületben, erősen felhős időben.

A spektív időjárásállósága teljesíti a JIS 7 (JIS = Japán Ipari Szabvány / 7-es besorolási osztály) előírásait (a JIS 7 kb. az európai irányadó IP szabvány IP65 és IP66 kategóriája közé esik)A távcsőben nem okoz károsodást a rövid, pár másodperces vízbe merítés. A spektív tubusa enyhe túlnyomású, száraz nitrogén gázzal töltött, mely segít megakadályozni a tubusba jutó nedvességet, így a bepárásodást.

Kets fókuszállító mechanizmus (gyors és pontos élességállítás)
Az alapvetően kitűnően megszerkesztett Kowa élességállító-rendszer továbbfejlesztése az új, kettős fókuszállító mechanizmus. A gyors élességállítás a nagyobb henger kétszeri körbefordításával állítható végtelenről 5 méterre. A finombeállítás apró mozdulatokkal, tűhegyni pontossággal állítható véglegesre a kisebb henger elforgatásával, a legnagyobb nagyítás mellett is,akár fotózáshoz is.

Okulár rögzítése
A bevált Kowa bajonett csatlakozást új megoldás egészíti ki, mely a cserélhető okulár véletlen kioldásából eredő elvesztését, leejtését akadályozza meg a bajonett új zárolási mechanizmusával.

Magnéziumötvözetű tubus
A magnéziumötvözetű test nagyon kifinomult, modern öntési eljárással készül, úgynevezett tixotróp fröccsöntéssel, mely a hagyományos forgácsolási eljárásokkal készült, nagy átmérőjű  fémtestek érzetét adja, de azok tetemes súlya nélkül. A gumírozott külső borítás ellenáll a különböző behatásoknak és megnyugtató tapadást biztosít kézbe vételkor.

"PROMINAR" lencsék
A távcsőben látott kép minőségének megítélését több jelentős ok mellett, a kromatikus aberráció (színhiba) befolyásolja. A színhibát a különböző hullámhosszú fények nem egyenletes szóródása okozza úgy, hogy nem egy pontban fókuszálódnak az eltérő színű fények. Ennek eredménye vöröses, lilás elszíneződés az erős kontrasztú körvonalak mentén.
Ez a jelenség optimálisan csökkenthető fluorit lencsék használatával.
A TSN-883 / TSN-884 Prominar típusokban extrém alacsony színszórású, konvex fluorit kristály lencsetagokat alkalmaznak. A hagyományos üvegtagok helyét, fluorit és igen alacsony színszórási jellemzőkkel bíró üveg párosítású konkáv lencsepárok veszik át, melyek a kromatikus aberrációt minimálisra csökkentik. A fluorit és az alacsony színszórású üveg ezen kombinálása gyakorlatilag eltünteti a színhibát és újraértelmezi a brillancia fogalmát.

A technológia többéves, a hagyományostól eltérő, a nagy átmérőjű és nagy kontrasztú lencsék színi hibáinak kiküszöbölésére irányuló optikai tagok fejlesztésének eredménye.

A TSN-773 / TSN-774 Prominar távcsövekben alkalmazott XD lencsék a fluorit kristályhoz hasonlóan jelentős mértékben csökkentik a színi hibát. Minden lencsetag környezetbarát Eco-Glass, mely nem tartalmaz ólmot, vagy egyéb károsító anyagot.

Fluorit lencsék
A Kowa egyedül a csúcskategóriás spektívjeiben és felsőkategóriás keresőtávcsöveiben alkalmaz fluorit lencsetagokat. A fluorit kristály lencsetag mesterségesen növesztett monokristály, melynek jó tulajdonságaival a széles körben alkalmazott optikai üvegek nem rendelkeznek.

Emiatt ideális lencse-alapanyag amely szinte teljesen kiküszöböli a kromatikus aberrációt (színhibát). A Kowa kifinomult gyártástechnológiájával előállított fluorit kristály éveken át tartó, maximális képminőséget garantáló látványt nyújt.

XD-Lencsék
(eXtra-low-Dispersion = nagyon alacsony szórás)

Az XD-lencsék rendkívül jó optikai tulajdonságokkal bírnak, és jóval egyszerűbb az előállításuk, mint a fluorit kristályoké. Amikor egy XD-lencsét  alacsony színszórási tulajdonságú konkáv lencsével párosítanak, akkor a színi hiba gyakorlatilag eltűnik.

Az XD-lencsével épített spektívek teljesítménye majdnem megközelíti a csúcskategóriás fluorit lencsetagosokét.

Kompakt kivitel
A 4 csoportba rendezett 5 lencsetag kellőképpen lerövidíti az optika teljes hosszát míg a nagy átmérőjű frontlencse optikai teljesítménye nem szenved csorbát.

A belső élességállító-rendszerű kialakítás segített a prizmát könnyűnek és kicsinek tartani, miközben a fókuszálás közbeni képelmozdulás mértéke csökkent, egy hagyományos élességállítású távcsővel összehasonlítva.

A nagymértékben akromatizált lencsékkel a távcső a 60 mm-es kategóriájú spektívekhez hasonló hosszúságában, ám a csekély méret miatt mégsem kellett feláldozni semmit sem a megjelenített látvány minőségéből.

Beépített állványcsatlakozás
A spektív rögzítésekor hatalmas segítség, hogy nem csak egyféle állványmenet-csatlakozó áll rendelkezésre, hanem egy eltávolítható menetátalakító segítségével 1/4"-ról 3/8"-ra alakítható át a menet. Ez nagyobb szabadságot ad az állvány kiválasztásakor és a stabilitást is nagyban növeli.

Műszaki jellemzők

Frontlencse átmérője   88 mm
Szűrőmenet átmérője:   95 mm
Közelpont:
    5 m
Lencse típusa:
  Fluorit kristály
Távcső hossza TSN-883:   343 mm
Távcső hossza TSN-884:
  329 mm
Távcső tömege:   1,52 kg

Kapcsolódó termékek

Széles látószögű zoom okulár 25x és 60x között állítható nagyítással. Állandó 17mm -es betekintési távolság a teljes nagyítás tartományban. KOWA TSN 773/774 KOWA TSN 883/884 KOWA TP-556 spektívekhez / telepobjektívhez használható.

165 900 Ft

Széles látószögű fix okulár 30x nagyítással. Kényelmes, 20 mm -es betekintési távolság. KOWA TSN 773/774 KOWA TSN 883/884 KOWA TP-556 spektívekhez / telepobjektívhez használható.

84 900 Ft

Nagy látószögű okulár, kiemelkedő képminőséggel és extra, 32mm-es betekintési távolsággal. A 32 mm-es betekintési távolságnak köszönhetően szemüvegesek is használhatják. Ideális továbbá kompakt kamerával való használathoz. KOWA TSN 773/774 KOWA TSN 883/884 KOWA TP-556 spektívekhez / telepobjektívhez használható.

69 900 Ft

Tágítsa ki spektívje lehetőségeit! A TSN-EX16 1,6-szorozóval az eddigi 25x és 60x nagyítást növelheti az elképesztő, 40x és 96x értékre, látszólagos fényveszteség nélkül. KOWA TSN 773/774 KOWA TSN 883/884 KOWA TP-556/TP-88EC1 spektívekhez / telepobjektívhez használható.

74 900 Ft

A TSN-883 / 884 típusok a Kowa jelenlegi zászlóshajói, nem mellesleg minden vitán felül állóan a világ legjobb spektívjei! Fluorit kristály és XD lencsetagokkal. Kompromisszumok nélküli látvány 60 évnyi optikai fejlesztésének csúcsterméke Kis méretű, csekély súlyú Színhibáktól és torzításoktól mentes, színhű kép Az okulár nem tartozék Választható okulárok

579 000 Ft

Berlebach® - Made in Germany. Alapítva: 1898. A cég a különleges minőségű kőrisfa állványairól híres. Vadászoknak, terepjáróba vagy lesre szánt spektív talpa nem csak szép, de nagy biztonsággal is használható, ugyanakkor természetes anyaghasználatával vadászias, a természetbe illő is egyben. Stabil Diszkrét Nyugodt kép

16 490 Ft

Fel