Kowa Genesis XD 44 8.5x44 keresőtávcső

KOWBIN0041

Új termék

A Kowa Genesis XD a Kowa zászlóshajója. PROMINAR XD lencsékkel készülnek. Az XD lencsetagok korrigálják a kép színhibáit és növelik a kontrasztot. Nagy látómező, a széleken is éles kép, elképesztő fényáteresztés. A Bak4+SK15 tetőél prizma szinte teljes visszaverődést ad, a Kowa C3 bevonatával. 

Ez a távcső képviseli jelenleg az elérhető legjobb képminőséget 44mm-es frontlencsével!

262290 €

PROMINAR XD lencsetagok
A Kowa fémjelezte XD Lencsék (extra alacsony fényszórású üveg, mely jellemzőiben hasonló a fluorit kristályéhoz), konkáv optikai üvegtagokkal kombinálva meggyőző jellemzőket mutat, nagyon alacsony szintre szorítva le a kromatikus aberrációt (színhibát).

C3 prizmabevonat
A Kowa távcsövekben Schmidt-Pechan tetőél prizmát használnak. A Pechan prizma jellemzője, hogy egyik felületéről a fény nem teljes verődik vissza. Ezt a felületet úgynevezett C3-as bevonattal látják el, ami nagyobb visszaverődést ad, mint az ezüst, vagy az optikailag javított alumínium. A C3 bevonat kiemelkedően magas, 99%-os, vagy nagyobb refraktív indexet eredményez a teljes látható fénytartományban (400-700 nm). Ez nem csak élesebb és világosabb képet jelent, de a színek is pontosabb jelennek meg a látott képen.

Szélesebb látómező 1000 méteren
Az újtervezésű okulár a Genesis XD 33 sorozat látómezejét 8-szoros nagyítású változatnál 28%-al (140 méterre), míg 10-szeres nagyításnál 14%-al (119 méterre) növelte meg, a Kowa BD32 verziókhoz mérten.

Fáziskorrigált bevonat
A Schmidt-Pechan prizma fáziskorrigált bevonata biztosítja az éles képet és a rendkívül jó kontrasztot.

Nitrogén töltésű tubus 
A távcső tubusa enyhe túlnyomású, száraz nitrogén gázzal töltött, mely segít megakadályozni a tubusba jutó nedvességet, így a bepárásodást is.

Magnéziumötvözetű tubus
A legfejlettebb fémöntési eljárással (tixotróp fröccsöntés) készülő magnéziumötvözetű váz a nagy tartósságot és a csekély tömeget egyesíti magában. A távcső tartós és megbízható, ellenáll számos mostoha körülménynek és megfelelően stabil fogást biztosít.

Többrétegű lencsebevonat
Minden, a levegővel közvetlenül érintkező lencsefelületet többrétegű bevonattal láttak el, mely minimalizálja a lencsefelületről való fényvisszaverődést és segíti a színhű, világos és részletes kép megjelenését.

Állítható szemkagyló
A több fokozatban kitekerhető szemkagyló segít szabályozni a pupillatávolságot szemüveggel, vagy anélküli betekintéskor, így a távcső használatához nem kell levenni a szemüveget.

Beépített állványcsatlakozás
A távcső állítóhídjának alján található cégemblémát tartalmazó műanyagcsavar kitekerhető és a helyébe állványrögzítő adapter csavarható be. Az állványra rögzítés  stabilabb képet eredményez, ráadásul a szem és a karok kifáradása nélküli, hosszab megfigyelést tesz lehetővé.

Genesis XD 44 8,5×44
Frontlencse átméróje:    44 mm
Nagyítás:      8,5-szeres
Látómező 1000 méteren:   122 m
Vízszintes látószög:      7°
Kilépő pupilla átmérője:      5,2 mm
Relatív fényesség:     27
Szürkületi érték:    19,3
Betekintési távolság:    18,3 mm
Szemtávolság:    56–74 mm
Közelpont:     1,7 m
Lencse típusa:   4 db XD-lencse
Távcső méretei (H × Sz ×  M):   165 × 138 × 64 mm
Távcső tömege:   0,94 kg
Garancia:     10 év

Kapcsolódó termékek

A Kowa Genesis XD a Kowa zászlóshajója. PROMINAR XD lencsékkel készülnek. Az XD lencsetagok korrigálják a kép színhibáit és növelik a kontrasztot. Nagy látómező, a széleken is éles kép, elképesztő fényáteresztés. A Bak4+SK15 tetőél prizma szinte teljes visszaverődést ad, a Kowa C3 bevonatával.  Ez a távcső képviseli jelenleg az elérhető legjobb...

284 750 Ft

Fel